top of page
Sök
  • Skribentens bildSara Lindvall Fors

Kreativt tänkande

Kreativitet innebär att ha en förmåga att ta kunskap som redan finns, använda den i ett nytt sammanhang och kunna se nya möjliga lösningar och samband. Ett sätt att lösa problem och tänka i nya banor för att få fram nya idéer. 

Den här filmen beskriver tankesättet, kreativt tänkande, som ofta används inom formgivning i sex steg. Första steget är att ställa frågor och formulera vilket problem du har som mål att lösa. Andra steget är att samla och analysera relevant information du behöver för att kunna skapa idéer. Fjärde steget är sen att välja bland dina idéer och fundera över dina alternativ. De två sista stegen består i att hitta din slutliga idé och sedan också fundera hur du ska kommunicera och presentera sin lösning för andra. 


Mina bästa tips för mera kreativa idéer:

Samla alltid på nya idéer! Ha alltid med din en anteckningsbok (gärna brevid sängen) och ha som vana att stanna upp och anteckna idéer och sådant som inspirerar dig.


Var nyfiken!  "Nyfikenhet är din främsta tillgång". Fråga varför? Vidga dina vyer och sök ny inspiration på oväntade områden.


Sov på saken! '

Sömn kan göra underverk för dina idéer när hjärnan får tid att bearbeta information och intryck.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page