top of page
Sök
  • Skribentens bildSara Lindvall Fors

Kontemplation och semesterinspo

Jag tycker om att meditera. Reflektera. Kontemplation som det så fint heter.

Att få vara ensam hemma och sitta vid matbordet med en tekopp, penna och ett tomt papper är maxad egentid för mig. Egentligen en nödvändighet för att jag ska fungera. Jag behöver tid när jag får trycka paus. Landa i nuet samtidigt som tankarna får flyga högt och lågt. Det så ny inspiration och nya idéer gror i mig.


Jag tycker också om att lära mig nya saker. Därför läser jag helst faktaböcker, ser dokumentärer (när jag inte uppslukats av någon serie) och lyssnar på människor som berättar.  Min nyfikenhet gör att ämnena varierar men det senaste året har jag funderat mycket på balans i livet på olika plan. Så här mitt i småbarnslivet försöker jag lära mig att stanna upp. Göra det till en rutin att bli bättre på att ta hand om mig själv så att jag bättre orkar finnas till för andra och annat.

Bland annat detta har inspirerat mig den här sommaren - kanske kan det också inspirera dig?!


Ingegerd Rådman är en av Sveriges främsta konstnärer och formgivare. Mest känd för sina bruksföremål i keramik och glas. I den här dokumentären får vi följa hennes skapande process. Det är fantastiskt inspirerande att se hennes estetik. Hur det enkla egentligen är så svårt. Hur komplext det är att kombinera det minimalistiska med funktionalitet. Finns att se på svtplay fram till 22 januari 2020.

Jag känner så väl igen mig i mycket av det hon talar om. Jag har också arbetat fel. Varit den som försökt prestera perfektion. Jobbat långa dagar och ofta med att försöka förverkliga andras så kallade bra idéer med den påföljd att kroppen till sist sa ifrån. Hon pratar om hur hon har gjort många små förändringar som i slutändan blev en stor förändring. Ett nytt förhållningssätt som gav balans mellan jobb och fritid, där det också fanns utrymme för återhämtning.

En riktigt mysig och somrig feelgood serie är skapad av Stig Thorsboe och Hanna Lundblad. Badhotellet bjuder på vackra exteriörer med sanddyner och turkosblått vatten. Charmiga interiörer i skandinavisk tjugotalsstil. Vackra kläder. Genomtänkt foto. Badhotellet är en skandinavisk, ljusare och lyckligare version av Downtown Abbey. Historienörden i mig jublar och inpspireras! Säsong 1-3 hittar du redan nu på Yle Arena och 4-6 kommer inom kort.

Jag har alltid varit facinerad av hur hjärnan fungerar och hur den påverkas av vår livsstil. I boken Hjärnstark förklarar och motiverar Hansen på ett lättläst och underhållande sätt fördelarna med motion för din hjärna. Han berättar hur du kan påverka din koncentration, minne, stresstålighet, ångest, sömn och kreativitet. Föredrar du att lyssna på en del av hans klokskaper så hittar du också hans sommarprat här. Perfekt för löpturen!

14 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page