top of page
Sök
  • Skribentens bildSara Lindvall Fors

Inspirerande innovationer!

Kreativa människor tycker jag är intressanta och när kreatörernas frågor resulterar i innovativa och nytänkande lösningar blir jag glad i själen. Jag tänkte presentera tre innovationer som jag stött på de senaste månaderna.


Mirjam de Bruijn - Twenty


Visste ni att våra hushållsprodukter (tvål, schampoo, rengöringsmedel etc.) består till 80% av vatten? Vad skulle hända om vi lämna bort vattnet under transporten och tillsatte det senare? Den frågan ställde sig Mirjam de Bruijn och resultatet blev Twenty. Hennes idé går ut på att man skulle köpa de resterande 20% av ingredienserna och tillsätter vattnet när man kommer hem vilket skulle kunna spara onödiga transporter, koldioxid utsläpp och onödigt förpackningsmaterial. Smart va!


Ryan Mario Yasin - Petit Pli

Ryan Mario Yasin har en ingenjörsbakgrund inom flygindustrin, specialiserad på expanderande strukturer som kan ändra form och samtidigt ändra storlek. Den spetskunskapen tog han med sig när han gav sig in i modebranschen. Resultatet blev Petit Pli - ytterkläderna som växer med dina barn. Här kan ni höra Yasin själv berätta om sin idé.


Suvi Haimi och Laura Kyllönen - Sulapac 


Inspirationen till Sulapac hittar vi i de finländska skogarna och grundarna Suvi Haimi och Laura Kyllönen önskan om att hitta ett hållbart förpackningsmaterial som skulle hjälpa till att minska plast avfallet. Sulapac är utvecklat är ett fullt nedbrytbart förpackningsmaterial som är tillverkat av trä från nordiska skogar. Det innehåller inga skadliga komponenter och kan användas på samma sätt som plast. Sulapac är världens första av sitt slag och jag hoppas vi kommer få se mera av det här materialet framöver.


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page