top of page
Sök
  • Skribentens bildSara Lindvall Fors

FORMBYRÅN 10 år

Uppdaterat: 28 maj 2020

Idag, 1 maj 2020, är det tio år sedan jag registrerade mitt företag FORMBYRÅN.

Jag var då 25 år, singel och tillsvidare permitterad från mitt jobb som inredare på Nautor's Swan i Jakobstad. Jag hade hunnit jobba heltid efter min YH-examen några år och trivdes verkligen med mitt jobb. Att starta företag var alltså inget jag egentligen hade tänkt. men det gav mig en möjlighet att jobba och samtidigt prova något nytt.

Formbyrån Sara Lindvall erbjöd inredningsplanering för företag och privatpersoner. Något som var rätt nytt i Jakobstad år 2010 jämfört med idag. Utöver inredning så fanns också grafisk formgivning och styling bland mina tjänster. Under två år levde jag som företagare på heltid. Tack vare fina kontakter och kunder fick jag möjlighet att jobba med många intressanta projekt. Dessutom fick jag jobba i Jakobstads snyggaste kontor, c/o Torget, tillsammans med andra kreativa och inspirerande företagare.

Efter två år befann jag mig i en plats i livet när jag längtade efter mera stabilitet och mera arbetslivserfarenhet. Så när Optima våren 2012 sökte en ansvarig lärare som kunde planera och starta upp utbildningen Artesan - interiör sökte jag jobbet och blev anställd.Formbyrån Sara Lindvall Fors logo
Formbyrån logo


Tio år senare är jag 35 år. Fru, mamma, yrkeslärare och företagare. Sedan 2012 har jag undervisat på heltid och är numera också behörig yrkeslärare. Formbyrån har under de här åren mest legat i dvala förutom några mindre årligen återkommande projekt - främst inom grafisk formgivning.


De senaste tre åren har jag gjort en personlig resa. Jag har landat i ett sannare jag och äntligen vågat erkänna för mig själv vad jag egentligen tycker om inredning. Under min föräldraledighet det senaste året har Formbyrån fått nytt liv. Jag har bloggat mera på hemsidan, varit mera aktiv på sociala medier, lanserat min första egna produkt och fått möjlighet att samarbeta med min bror.


Hur ser då drömmen ut för de kommande tio åren för Formbyrån? 


Till hösten återvänder jag till jobbet som yrkeslärare och det ser jag verkligen framemot. Samtidigt som jag anar att jag i framtiden kommer att vilja vara företagare på heltid. Jag är otroligt tacksam över dom två åren som jag var företagare på heltid. De lärde mig mycket och när jag ser i backspegeln så vet jag vad jag vill utveckla och göra annorlunda nästa gång. Dessutom har jag idag tio års mera erfarehet av livet vilket också ger insikter.


Det finns så många projekt och idéer som jag ännu på något sätt vill förverkliga. Min nyfikenhet är min största drivkraft. Den kreativa branschen är stor och full av möjligheter.  Jag drömmer om att ännu jobba mera med produktutveckling och formgivning. Hållbarhet och smarta lösningar, presentationstekniker (3D ritning), nya material, hantverk, idégenrering och innovationer, entreprenörskap m.m.


Men allt har sin tid! Tills pusselbitarna faller på plats så fortsätter FORMBYRÅN vara en plattform där jag har möjlighet att utveckla min egen kreativitet och upprätthålla min yrkeskunskap. Om jag sen kan inspirera eller hjälpa någon på vägen så ser jag det bara som en stor bonus! De här första tio åren var bara början och jag ser positivt framemot vad de kommande tio åren för med sig!  

66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page